open-navfaktor-logo
search
Posušje na Koševu
Balajić smatra da njegov tim može iznenaditi Sarajevo
Ekipa Posušja u nedjelju u susretu 13. kola Premijer lige BiH gostuje kod Sarajeva, a po riječima trenera Posušaka Stipe Balajića, iako je Sarajevo veliki favorit u toj utakmici, njegov tim može iznenaditi.
15.10.2021. u 14:11
get url
text

- Mislim da je pauza došla u pravom trenutku za nas, da se malo oporavimo, dođemo sebi i dignemo na fizičkom planu. Dobili smo tri nova igrača, ali oni još nisu u optimalnom stanju. Dugo se pripremamo za Sarajevo. Sigurno da se radi o jednoj od najboljih ekipa lige. Imaju dosta jakih individualaca, imaju širok roster i favoriti su, ali kroz analizu smo se dobro spremili i idemo im se suprotstaviti - kazao je Balajić na konferenciji za novinare.

Krilni napadač Tomislav Barišić također vjeruje kako Posušje može donijeti poneki bod s tog gostovanja.

- Smatram da je Sarajevo, uz Zrinjski, Borac i Tuzla City, jedna od najjačih ekipa. Imaju grupu dobrih individualaca koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu. Dobra su i kao ekipa, ali mi sigurno ne idemo na gostovanje s bijelom zastavom. Nećemo se lako predati i vjerujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Nadam se da ćemo obradovati naše navijače, osvojiti minimalno bod, a ako se ukaže prilika i tri boda - kazao je Barišić.

U prvom susretu ova dva tima igranom u drugom kolu Sarajevo je na Mokrom docu došlo do pobjede 2:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.