open-navfaktor-logo
search
Oko solokovo
Banjac detektovao greške, GOŠK oštećen za gol i penal
Tri od ukupno pet spornih situacija desile su se na utakmici između GOŠK-a i Sarajeva u kojoj je pravdu dijelio Luka Bilbija
27.05.2019. u 22:17
get url
text

Posljednje kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ponudilo je pet spornih momenata koje je u emisiji koja nosi naziv našeg elitnog takmičenja analizirao Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za sudije i suđenje N/FSBiH.

Tri od ukupno pet spornih situacija desile su se na utakmici između GOŠK-a i Sarajeva u kojoj je pravdu dijelio Luka Bilbija.

U prvoj situaciji kod igranja rukom u kaznenom prostoru Sarajeva, Banjac smtra kako je glavni sudija pogriješio jer nije pokazao na bijelu tačku za domaće.

U narednoj situaciji Bilbija je, prema mišljenju Banjca, ispravno postupio jer nije dosudio penal za Sarajevo poslije igranja rukom u šesnaestercu Gabeljanja, dok je Bilbijin asistent pogriješio kod signalizacije ofsajda u situaciji iz koje je GOŠK postigao pogodak.

Četvrti sporni moment u 33. kolu PLBiH desio se na meču između Tuzla Cityja i Željezničara, i kojem je loše postavljen linijski sudija signalizirao nepostojeći ofsajd.

Posljednja sporna situacija u ovoj sezoni desila se na meču Mladost - Krupa, a Irfan Peljto je ispravno reagovao pokazavši na bijelu tačku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.