open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Banjalučani srušili i Baljićev City: Borac se uključio u borbu za vrh
Ključni detalj dogodio se u u 42. minuti kada je poslije duela Efendića i Vranješa sudija Adis Mulahasanović dosudio penal
27.10.2019. u 17:52
get url
text

Četvrtu uzastopnu premijerligašku pobjedu upisao je banjaluučki Borac. Banjalučani su danas u 14. kolu PLBiH pred svojim navijačima pobijedili Tuzla City rezultatom 2:0.

U duelu nekadašnjih bh. reprezentativaca Branislava Krunića i Elvira Baljića, koji su sada u trenerskim ulogama, uspješniji je bio Trebinjac, čiji klub se polako, ali sigurno uključuje u borbu za sami vrh tabele.

Ključni detalj dogodio se u u 42. minuti kada je poslije duela Efendića i Vranješa sudija Adis Mulahasanović dosudio penal za Banjalučane, isključivši gostujućeg defanzivca Efendića. Sa 11 metara bio je precizan upravo Vranješ.

Borac je brojčanu nadomoć znao iskoristiti u drugom dijelu. Konstantni napadi urodili su plodom u 52. minuti kada se nakon gužve najbolje snašao Saša Kajkut i poslao loptu u mrežu za 2:0.

Borac i Tuzla City sada imaju po 24 boda, četiri manje od prvoplasiranog Sarajeva. Banjalučani u narednom kolu dočekuje Radnik, a Tuzla City će ugostiti Sarajevo.

Podsjetimo, danas su na stadionu Tušanj u Tuzli Sloboda i Sarajevo podijelili bodove odigravši meč rezultatom 1:1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.