open-navfaktor-logo
search
Prijavljen tužilaštvu
Banjalučanin varao kupce prodajući im nekvalitetan med
U knjige unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčalara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo
06.09.2019. u 11:10
get url
text

Policija u Banjoj Luci podnijeli su izvještaj tužilaštvu protiv Banjalučanina J. К. zbog sumnje da je obmanjivao potrošače prodajom nekvalitetnog meda te da nije uredno vodio poslovne knjige.

Nezavisne nezvanično pišu da je izvještaj podnesen protiv Janka Kantara (48), koji je odgovorna osoba u firmi "Medolino" d.o.o.

Kako je saopćeno iz PU Banjaluka, on se sumnjiči da je tokom 2017. godine kao odgovorna osoba društva za trgovinu i usluge iz Banje Luke, stavio u promet u većim količinama svoj proizvod, odnosno med, koji po kvalitetu nije odgovarao onome koji je bio na deklaraciji proizvoda, čime je obmanuo potrošače.

-Također, utvrđeno je da je osumnjičeni u knjige koje je bio obavezan da vodi, unosio netačne podatke o količini otkupljenog meda od pčalara, koje je kasnije prodavao kao svoje vlasništvo - rekli su u PU Banjlauka.

On je osumnjićen za krivična djela "Obmanjivanje potrošača" i "Povreda obaveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje".

Tokom istrage obavljene su inspekcijske kontrole i saslušan je veći broj osoba, a što će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.