open-navfaktor-logo
search
Presuda
Banjalučanin ženu polio benzinom i pokušao zapaliti: Lovri pet godina zatvora
Luka Lovre iz Banje Luke osuđen je danas u Okružnom sudu u ovom gradu na pet godina zatvora jer je vanbračnu suprugu T. P. polio benzinom i pokušao zapaliti.
05.11.2021. u 15:14
get url
text

Osuđen je za ubistvo u pokušaju učinjeno sa eventualnim umišljajem i dobio je minimalnu kaznu od pet godina.

On je bio optužen da je 12. juna ove godine u alkoholisanom stanju u stanu u banjalučkom naselju Mejdan, nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, u jednom trenutku bacio T.P. na krevet, a nakon što je ona pokušala pobjeći, polomio ključ u bravi.

Nakon toga T. P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć i telefonom pokušala pozvati V. G., a Lovre joj je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju. Potom je pobjegla u toalet, a on je flašom u kojoj se nalazio benzin polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i tijelu, govoreći kako će je zapaliti. Zatim je benzinom polio i pločice kupatila i zapalio ga upaljačem, a T. P. je pokušala vodom ugasiti vatru.

U borbi za život, potom je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je u opasnosti i zamolila za pomoć, a optuženi ju je udario šakom govoreći "pi… ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.