open-navfaktor-logo
search
Napad na službeno lice
Banjalučka policija uhapsila novinara Miljana Kovača
Iz PU Banja Luka danas su saopćili da su njihovi službenici u prethodnom periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavili izvještaj protiv devet osoba zbog događanja od 25. decembra 2018. godine na banjalučkom Trgu Krajine
31.07.2019. u 13:21
get url
text

Banjalučka policija uhapsila je danas Miljana Kovača iz Bosanske Gradiške za kojim je bila aktivna potraga od 25. decembra 2018. godine, zbog sumnje da je počinio krivična djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Kovač je novinar iz Bosanske Gradiške, koji je bio posebno aktivan tokom okupljanja grupe "Pravda za Davida" i protesta krajem prošle godine.

Iz PU Banja Luka danas su saopćili da su njihovi službenici u prethodnom periodu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka dostavili izvještaj protiv devet osoba zbog sumnje da su 25. decembra 2018. godine na banjalučkom Trgu Krajine, počinili spomenuta krivična djela.

- Sve dalje mjere i radnje prema uhapšenom preduzimat će se u koordinaciji i pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Policijska uprava Banja Luka osuđuje svaki vid nasilja i napada na policijske službenike, te poziva građane da na miran, dostojanstven i zakonit način izražavaju svoje stavove – saopćeno je danas iz PU Banja Luka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.