open-navfaktor-logo
search
Nakon saslušanja
Banjalučki advokat koji je jučer uhapšen, pušten da se brani sa slobode
Banjalučki advokat Stojan Vukajlović koji je jučer uhapšen, saslušan je danas u Tužilaštvo RS-a u Banjoj Luci, nakon čega je odlučeno da se u nastavku postupka brani sa slobode.
11.11.2021. u 22:40
get url
text

Njega su jučer, nakon pretresa u Banjoj Luci, uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a.

Akcija je sprovedena sa ciljem dokumentovanja krivičnog djela povreda zakona od strane sudije ili javnog tužioca, a u vezi predmeta protiv sudije Osnovnog suda Banja Luka Nebojše Pejovića.

Sudija Pejović se nalazi u pritvoru i protiv njega je potvrđena optužnica.

On se tereti da je 31. decembra 2019. godine, postupajući kao sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci, u izvršnom postupku pred tim sudom bio na ročištu radi prodaje nekretnina - četiri stana u Banjaluci i jedan poslovni prostor, te vikend kuća sa dvorištem u mjestu Ivanjska.

- U namjeri da ponuđaču advokatu Stojanu Vukajloviću pribavi imovinsku korist, spriječio je ostala četiri ponuđača da učestvuju u javnom nadmetanju sa obrazloženjem da nisu uplatili obezbjeđenje za sve nekretnine koje se prodaju, iako su oni uplatili maksimalni iznos od 10.000 KM za učešće u javnom nadmetanju - stoji u optužnici.

Dodaje se da je nakon otvaranja javnog nadmetanja osumnjičeni ponudio na prodaju zajedno sve navedene nekretnine za ukupan iznos od 283.400 KM, odnosno za jednu polovinu njihove procijenjene vrijednosti u izvršnom postupku, ne dozovoljavajući tom prilikom pojedinačnu prodaju nekretnina i uključivanje u nadmetanje ostalih ponuđača.

- Utvrdio je da samo ponuđač advokat Stojan Vukajlović ispunjava uslove za učešće na nadmetanju. Nakon što je prihvatio punuđeni ukupni iznos, osumnjičeni je donio nezakonitu odluku - zaključak kojim se predmetne nekretnine prodaju navedenom ponuđaču za iznos od 283.400 KM odnosno za polovinu njihove procijenjene vrijednosti, utičući svojim postupanjem na umanjenje iznosa za prodaju predmetnih nepokretnosti - navodi se u optužnici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.