open-navfaktor-logo
search
Dočekuju Rio Ave
Banjalučki Borac protiv Portugalaca sanja čudo
Fudbaleri Borca sutra imaju priliku da dopišu još koje slovo u klupskoj knjizi historije.
16.09.2020. u 13:12
get url
text

Ukoliko se desi čudo i izbore plasman u treće kolo kvalifikacija za Evropsku ligu preko jedne od najboljih ekipa Portugala, značit će da su nadmašili sebe, da su sačuvali oreol nepobjedivosti na Gradskom stadionu u Evropi.

Neće biti lako, Rio Ave nije atraktivan rival, ali nada posljednja umire, posebno zbog činjenice da se igra jedna utakmica.

- Ovih dana živimo u jednom lijepom trenutku za klub, svi se radujemo ovome što slijedi sutra. U krajnjem slučaju, od početka priprema je pomalo u razmišljanjima postojalo da možemo da prođemo prvo pretkolo, a onda sad kad znamo protivnika u drugoj rundi i kad znamo da igramo na domaćem terenu, jasno je da se bude raznorazne ambicije i to je sportski.

U svakom slučaju, zadovoljstvo je svima nama u klubu da možemo da pričamo o ovome što slijedi i realno je da su ovo dani koji će, vjerovatno, ispisati nove stranice historije. Nepopravljivi sam optimista, ali moramo da budemo svjesni da nas čeka veoma zahtjevan posao i težak zadatak. Svi znate da je ekipa Rio Avea prošle sezone u prvenstvu Portugala zauzela peto mjesto, ali i ekipa koja je na gostujućim terenima na 18 utakmica samo dva puta bila poražena.

Sve mi to znamo, ali naravno da znamo i svoju snagu. Niko nam ne može zabraniti da se nadamo da možemo da napravimo novi historijski poduhvat. Ova generacija igrača, pa ni ja kao njihov trener, ne zna koliko može i zaista imaju kvalitet. Dešavalo nam se kroz prvenstvo da upišemo određene poraze, ali i da ispoljimo "dječije bolesti". To se dešava u svim klubovima, to je normalno, pogotovo u ekipama poput nas gdje želimo da spojimo mladost i iskustvo. Možda smo mogli da u prvenstvu osvojimo još dva, tri boda, ali izostanak toga je možda proizvod razmišljanja o ovome što sutra slijedi - rekao je trener Vlado Jagodić za klupsku internet stranicu.

Šef struke Borca sutra ne može računati na povrijeđenog Aleksandra Subića, a oporavljeni Siniša Dujaković bit će u kombinaciji za startnih 11.

Optimista pred sutrašnji meč je i Almedin Ziljkić.

- Ne treba da se plašimo Rio Avea, ako se ni oni ne plaše nas. Ne bih da izgleda da ne respektujem rivala, ali znam dobro za koga igram, u Borcu sam već neko vrijeme. Pogotovo ne treba da se bojimo jer igramo kod kuće. Smeta mi kada neko kaže da je dovoljno to što smo u Evropi prošli Sutjesku, ne mogu to da razumijem. Nadam se pobjedi sutra - kaže Ziljkić.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu između Borca i Rio Avea igra se sutra na Gradskom stadionu sa početkom u 20 sati. Bolji iz ovog duela u trećoj rundi kvalifikacija za drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje igrat će protiv Bešiktaša u Turskoj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.