open-navfaktor-logo
search
Proširena istraga
Banjalučki diler maloljetnicima drogu naplaćivao seksom
Operativni podaci policije ukazuju da se radilo o više maloljetnih žrtava
04.10.2018. u 11:20
get url
text

Banjalučka policija proširila je istragu protiv Gorana Damjanića (53) zvanog Zola, koji je uhapšen sa 830 grama marihuane, zbog sumnje da je seksualno iskorištavao više maloljetnika iz tog grada.

Kako je potvrđeno "Novostima" istraga je proširena nakon što je policija došla do dokaza da je Damjanić, koji se tereti za trgovinu narkoticima, seksualnim uslugama naplaćivao marihuanu maloljetnicima koji nisu imali novca da mu plate za drogu.

- Istražioci su došli do saznanja i dokaza da je osumnjičeni Damjanić imao seksualne odnose sa maloljetnicima iz Banje Luke. Žrtve su uglavnom bili dječaci srednjoškolskog uzrasta. Kada nisu imali novca da plate oni su, u zamjenu za drogu, pristajali da s njim imaju oralni seks ili da ga na drugi način seksualno zadovolje - rekao je izvor blizak istrazi.

Operativni podaci policije ukazuju da se radilo o više maloljetnih žrtava, a navodno postoje i videosnimci na kojima se vidi Damjanić u neprimjerenim odnosima s maloljetnicima. Upravo će to biti predmet dalje policijske istrage.

Goran Damjanić uhapšen je 28. septembra u okviru akcije "Lava" zbog sumnje da je u Banjoj Luci prodavao marihuanu. Akcija je mjesecima pripremana i po nalogu suda inspektori PU Banja Luka pretresli su stan, koji je osumnjičeni koristio, i u njemu pronašli i oduzeli 827,8 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno merenje, kao i druge predmete koji se koriste za pakovanje, konzumiranje i dalju distribuciju droge. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.