open-navfaktor-logo
search
Rossi i Andersson pozitivni
Baraž za EURO: Mađarska bez selektora na Island
Fudbalsku reprezentaciju Mađarske u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo neće voditi selektor Marco Rossi, koji je pozitivan na COVID-19, prenosi Anadolu Agency (AA).
11.11.2020. u 14:49
get url
text

Fudbalski savez Mađarske objavio je da se Rossi izolovao od igrača i osoblja reprezentacije.

Mađarska će u četvrtak ugostiti Island u Budimpešti u baražu za EURO 2020, koji je odgođen za ljeto sljedeće godine. Upravo Budimpešta bit će jedan od 12 gradova domaćina Evropskog prvenstva. Ukoliko se plasira na EURO 2020, Mađarska će imati dvije domaće utakmice u grupi F. U grupi su već Njemačka, branilac titule Portugal i aktuelni svjetski šampion Francuska.

Iako je bilo planirano da utakmici Mađarska - Island na Puskas areni prisustvuje oko 18.000 navijača zbog pogoršane epidemiloške situacije, ipak, će se igrati bez publike.

Na COVID-19 pozitivan je i Janne Andersson, selektor fudbalske reprezentacije Švedske, zbog čega će propustiti tri nadolazeće utakmice.

Fudbalski savez Švedske saopštio je da je Andersson bio u karantinu od prošle sedmice kada je član porodice bio pozitivan. Zatim je u utorak testiran i bio pozitivan na koronavirus.

Švedska večeras igra prijateljsku utakmicu u Danskoj, a zatim ima utakmice Lige nacija protiv Hrvatske i Francuske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.