open-navfaktor-logo
search
Nastavlja sanjati snove
Barbarez prozvao FSBiH i poručio: Ne spominjite moje ime, game over
Ivaylo Petev danas je i zvanično imenovan za novog selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.
21.01.2021. u 18:20
get url
text

Petev je bio neskrivena želja predsjednika FSRS i člana Izvršnog odbora Vice Zeljkovića, a kao kandidata predložio ga je Zvjezdan Misimović, član Stručne komisije. Na današnjoj sjednici IO, Bugarin je dobio 12 glasova.

U kombinacijama se nalazio i Sergej Barbarez, na prijedlog Emira Spahića koji je imao istu ulogu kao Misimović.

Nakon što je Petev i zvanično promoviran za nasljednika Dušana Bajevića, oglasio se i Barbarez, isključivši bilo kakvu mogućnost da će on biti dio tima u bliskoj budućnosti.

- Ja sam u ovu situaciju sam ušao, jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao ( ponavljam se ). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji ( spominjanje moga imena i poslije izbora ). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa FSBiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa !!! Reprezentaciju volim , uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanajti svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade - napisao je Barbarez na Instagramu iz simboličnu poruku "game over".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.