open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Barca pokorila Englesku, veliko slavlje u Napulju
Kompletirano je drugo kola grupne faze Lige prvaka
03.10.2018. u 23:01
get url
text

Večerašnjim duelima u grupama A, B, C i D kompletirano je drugo kolo UEFA Lige prvaka.

Fenomenalan meč u grupi B na Webmleyu su odigrali Tottenham i Barcelona, a slavili su gosti sa 4:2. Barca je odlično otvorila meč golom Coutinha u drugoj minuti, a u 28. minuti Rakitić hvata savršen volej i pogađa za 0:2.

Bio je to i ishod prvog dijela, a u drugom ja Barca krenula žestoko. Messi je dva puta pogodio stativu, nakon čega je u 52. minuti Kane zatresao mrežu Ter Stegena za 2:1.

Ipak, radost Spursa je trajala svega četiri minute, poslije čega se Messi iskupio za promašene šanse i fenomenalnu akciju pretvorio u pogodak.

Tottenham se nije predavao, a novu dramu na Wembleyu izazvao je gol Lamele u 66. minuti meča. Ipak, Messi drugim golom na utakmici u 89. minuti rješava pitanje pobjednika. Argentinac na kontu ima pet pogodaka.

U ovoj grupi snage su odmjerili još PSV i Inter, a pobjedu su odnijeli gosti i to zahvaljujući preokretu. Holandski predstavnik je poveo preko Rosarija u 27. minuti, a trijumf Italijanima donijeli su Nainggolan golom u 44. i Icardi pogotokm u 60. minuti.

Derbi grupe C u Napulju su odigrali Napoli i Liverpool. Dvoboj je završen pobjedom domaćeg tima, a evropske prvake srušio je Insigne golom u 90. minuti duela.

Ranije je u grupi C PSG razbio Crvenu zvezdu sa 6:1.

Domaće pobjede u grupi A uknjižili su Atletico Madrid i Borussija Dortmund. Španci su u Madridu sa 3:1 bili bolji od Club Bruggea, dok su Milioneri iz Dortmunda rezultatom 3:0 slavili protiv Monaca.

U grupi D pobjedu je uknjižio Porto, slavivši sa 1:0 protiv Galatasaraya na domaćem terenu. Ranije su meč odigrali Lokomotiv Moskva i Schalke (0:1).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.