Devetnaestogodišnji kapiten Ajaxa Matthijs De Ligt naprosto je zaludio fudbalske velikane u Evropi. Sjajnog stopera holadskog kluba u svojim redovima rado bi željeli vidjeti Juventus, Barcelona ali i PSG.

Posljednje informacije, koje stižu iz Španije, govore kako je De Ligt jako blizu transfera u Staru damu, no čini se da se Barcelona ne želi predati u borbi za fantastičnog defanzivca.

Španski Mundo Deportivo piše kako je specijalni zadatak tokom odmora na Bahamima dobio defanzivac Barce Gerard Pique. S obzirom da sa suprugom Shakirom odmara baš tamo gdje i De Ligt, stoper Barcelone je dobio zadatak da Holanđaninu ponuditi dovoljno jake argumente da se odluči za dolazak na Nou Camp i da mu prenese kako Katalonci nisu odustali od njegovog angažmana.

Upravo bi Pique i De Ligt u budućnosti mogli činiti stoperski par, naravno, samo u slučaju ako je španski defanzivac uspio nagovoriti De Ligt da potpiše za Barcu.

Jesu li njegovi argumenti bili jači od onih Cristiana Ronalda, koji je nakon finala Lige nacija "vrbovao" De Ligt za transfer u Juventus, saznat ćemo u narednim danima.