Barcelona otkrila kako će potrošiti novac od prodaje Neymara

Objavljeno: 13.10.17 u 08:36

Barcelona je ovog ljeta za 222 miliona eura prodala Neymara u PSG, što je pomoglo da obori rekord u prihodima od transfera.

Obnova Nou Campa počinje narednog ljeta
Obnova Nou Campa počinje narednog ljeta

No, Katalonci su najavili da neće suludo trošiti novac, nego, tvrde španski mediji, već je isplanirano u što će biti uložeb svaki euro.

Oscar Grau, izvršni direktor Barcelone, govorio je o budućim milionskim ulaganjima koja bi, prema trenutnim planovima, trebala biti realizirana do 2021. godine, a sve će početi obnovom Noua Campa,  planiranom za iduće ljeto. Tada bi paralelno trebala započeti i nadogradnja popratnih objekata, kao i Palau Blaugrane, te Miniestadija na kojem igra B ekipa.

Ukupni trošak iznosit će preko 600 miliona eura, te će za realizaciju projekta biti neophodan kredit kao i prodaja imena stadiona. No, kako piše Mundo Deportivo, o tome će biti više riječi za dvije sedmice na sjednici Skupštine kluba.

- Stalno razmišljamo o budućnosti i daljnjim ulaganjima - zaključio je Grau, te dodao kako se Barca nakon prodaje Neymara i ugovora s Qatar Airwaysom finansijski preporodila.