open-navfaktor-logo
search
La Liga
Barcelona spriječila veliko iznenađenje
Katalonski div slavio je s 3:2 na gostovanju kod Rayo Vallecana, ali se dobro namučio kako bi došao do nova tri boda
03.11.2018. u 22:38
get url
text
Barcelona

Do sedme ovosezonske pobjede u španskoj La Ligi fudbaleri Barcelone stigli su, mnogo teže nego očekivano. Na gostovanju kod pretposljednjeg Rayo Vallecana katalonski div slavio je s 3:2, ali se dobro namučio kako bi došao do nova tri boda.

U 11. minuti utakmice, kada je Luis Suarez dodavanje Jordija Albe pretvorio u vodstvo za goste i tako stigao do osmog ovosezonskog pogotka, nije se činilo da će se Barca spašavati u samom finišu susreta.

No, deset minuta prije kraja prvog dijela Jose Pozo je pogodio za izjednačenje, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:1. Malo ko, ko je pratio utakmicu, vi rekao da je Rayo pretposljednji sastav španske La Lige i da već sedam kola ne zna za pobjedu. Kada je Alvaro Garcia pogodio u 57. minuti, samo nekoliko sekundi nakon što je ušao na teren, navijači tima iz Vallecasa bili su u transu.

Sve do tri minute prije kraja utakmice činilo se da će Rayo prekinuti seriju crnu seriju bez pobjede, no lider La Lige je u finišu ubacio u brzinu više. Prvo je Ousmane Dembele, o čijem odlasku se ponovo priča, pogodio u 87. minuti za izjednačenje nakon što mu je asistirao Gerard Pique, da vi Luis Suarez svojim drugim golom večeras donio sedmu ovosezonsku pobjedu Barceloni.

La Liga, 11. kolo:
Leganes - Atletico Madrid 1:1
Real Madrid - Valladolid 2:0
Valencia - Girona 0:1
Rayo Vallecano - Barcelona 2:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.