open-navfaktor-logo
search
Rođen u Gvineji Bisao
Barcelonino čudo od djeteta dobija špansko državljanstvo?
Mlada nada Barcelone fudbal je počela trenirati u Sevilli, a tek nedavno je izrazio želju da igra za zemlju u kojoj živi od šeste godine
20.09.2019. u 17:49
get url
text

Ansu Fati, 16-godišnje Barcelonino čudo od djeteta, ove sezone je na mala vrata ušao u svlačionicu seniorskog tima, ali je brzo pridobio pažnju španske, ali i svjetske javnosti koja prati fudbalska dešavanja.

Fati, koji je rođen u Gvineji Bisao, kao mali s roditeljima se doselio u Španiju, nedavno je pokrenuo proces dobijanja španskog državljanstva, a čini se kako je ovaj postupak ubrzan kako bi bio dostupan selektor španske U17 reprezentacije koju ubrzo očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Brazil.

Mlada nada Barcelone fudbal je počela trenirati u Sevilli, a tek nedavno je izrazio želju da igra za zemlju u kojoj živi od šeste godine.

I Fatijev otac Bori, koji već 16 godina živi u Španiji, nije mogao dobiti državljanstvo, baš kao ni njegov sin dok ne napuni 18 godina, no čini se da će se neke stvari ubrzati zbog interesa španskog fudbala.

Robert Moreno, sadašnji selektor seniorske reprezentacije Španije izrazio je zadovoljstvo.

- Znam da je savez učinio sve što je u njegovoj moći, a sada je odluka na Fatiju. Gledali smo ga u Barceloni, to je bio pravi gušt i mislim kako će biti sjajan igrač - rekao je Moreno.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.