Liverpool je poslije nevjerovatnog preokreta savladao Barcelonu u revanš-susretu polufinala Lige prvaka sa 4:0 i tako "poništio" pobjedu Katalonaca iz prvog susreta, što je na kraju bilo dovoljno za plasman u drugo uzastopno finale.

Izabranici Jurgena Kloppa postali su tek treći tim u elitnom evropskom klupskom takmičenju koji je u polufinalu uspio nadoknaditi tri gola zaostatka iz prvog susreta, i tim kojem je to pošlo za rukom otkako takmičenje nosi naziv Liga prvaka.

Po dva gola Divocka Origija i Georginija Wijnalduma glavni su krivci što će Liverpool ponovo imati priliku da se bori za prestižni trofej, šesti u historiji kluba sa Anfield Roada.

Barceloni brod počeo je da tone u sedmoj minuti kada je belgijski napadač prvi put na utakmici savladao Andrea Ter Stegena. Igrala se šesta minuta i 26 sekunda kada je lopta završila u mreži iza leđa njemačkog golmana. Bio je to najbrži pogodak koji je Barca primila još od aprila 2018. godine kada je Džeko poslije pet minuta i 38 sekundi igre matirao njemačkog čuvara mreže, a katalonski velikan i tada je neslavno završio put u Ligi prvaka jer je Roma uspjela nadokanditi tri gola zaostatka iz prvog susreta, baš kao i Liverpool sinoć.