open-navfaktor-logo
search
Važan meč
Bašić pred Slobodu: Izgubit ćemo budemo li kalkulisali
Utakmicu će dobiti ekipa koja bude hrabrija, koja bude vjerovala, koja bude mentalno jaka, najavio je trener Željezničara Nermin Bašić nedjeljno gostovanje kod Slobode na Tušnju.
26.05.2023. u 11:13
get url
text

Slobodu samo pobjeda može spasiti ispadanja iz elite, a bodovi su neophodni i Želji za izlazak na euroscenu, a u nekim kalukacijama Željo može do Evrope i uz poraz. Sve ovisi od toga kako će proći Široki Brijeg na gostovanju kod Leotara.

- Sloboda igra kući, imaju odličnu ekipu, mogu istaknuti iskusne Vranješa, Husejinovića, Komazeca, Jusića, Bekića, Bukvića, mladog Mehmedovića koji igra sjajno. Trener mlad koji ima svoje ideje i koji je pokazao određeni kvalitet. Jako je ambiciozan i želi da se dokaže.

- Za nas je Evropa u jednom momentu izgledala nedostižno, ali smo vjerovali svaki dan, radili, jako puno smo stvari poboljšali i pokazali određeni karakter kad je bilo najteže - rekao je Bašić.

On je dodao da se nada da će u Tuzli pobijediti fudbal, uz fair-play i da će slaviti bolja ekipa.

Semir Štilić, jedan od glavnih kotačića u veznom redu kazao je da se ekipa pripremala u miru, da zna važnost utakmice i da su u timu svjesni šta ona znači.

- Na nama je da istrčimo 90 minuta, da damo sve od sebe i nadamo se da će biti dovoljno za plasman u Evropu - istakao je Štilić.

Želji će Tušnju nedostajati Nedim Mekić koji posljednje kolo preskače zbog akumuliranih žutih kartona.

- Značajan je dio ekipe, u kreiranju napada, posjedu i iznošenju lopte. Sigurno da će faliti. Napravili smo određene rotacije, neke druge ideje i nadam se da će one uspjeti u nedjelju - optimističan je trener Želje.

- Ako budemo kalkulisali izgubit ćemo utakmicu. Mentalno moramo ići na pobjedu, bez ikakve kalkulacije. Da nam je lakše, jeste, Sloboda "mora", moraju joj se potrefiti neki rezultati. Nama je psihološki manji pritisak. Govorio sam da sanjamo o Evropi, sad se moramo probuditi i uzeti je sami - odgovorio je Bašić na pitanje o tome da li je prednost Želje to što je uoči 90 minuta odluke veći pritisak na domaćoj ekipi.

Sve utakmice 33. kola Premijer lige BiH igraju se u nedjelju od 17 sati. Utakmicu na Tušnju sudit će Irfan Peljto, uz prijenos na MY TV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.