open-navfaktor-logo
search
Slovenci oduševljeni
Bašić s najmlađom ekipom i bosanskim golgeterom osvojio jesenju titulu
Ekipa ima najbolji napad, najbolju odbranu i najboljeg napadača lige Anela Hajrića, koji je u 16 mečeva postigao 19 golova
22.11.2018. u 13:30
get url
text

Travničanin Nermin Bašić radi odličan posao s ekipom NK Radomlje u Drugoj ligi Slovenije.

Radomlje je nakon 16 kola jesenji prvak sa 33 osvojena boda. Ekipa ima najbolji napad, najbolju odbranu i najboljeg napadača lige Anela Hajrića, koji je u 16 mečeva postigao 19 golova. Hajrić, koji ima i bh. državljanstvo u prosjeku pogađa svakih 75 minuta, što je fantastično.

Pored toga, Radomljani imaju i najmlađi tim lige s prosječnom starošću od 22 godine.

- Niko ne vjeruje da je najmlađa ekipa u ligi osvojila jesenju titulu, dala najviše i primila najmanje golova - impresioniran je predsjednik kluba Matjaž Marinšek.

Za uspjeh Radomlja zaslužan je i Nermin Bašić, koji je u Sloveniji od ljeta 2017. godine. Travničanin je zanat ispekao u bh. fudbalu. Vodio je Travnik, Metalleghe i Slogu iz Siminog Hana.

- Želja mi je da ekipa igra dobar i hrabar fudbal. Uvijek želim pobjedu i nastojim da se ta želja vidi i kod fudbalera - govori Bašić za Siol.net, ali poziva na oprez.

- Baš kao što smo sada na vrhu, također možemo i pasti ako ne budemo gladni pobjeda. U svakoj utakmici morate dati zadnji atom snage - rekao je 35-godišnji stručnjak.

Iz Radomlja ističu da je osim plasmana u elitu, njihov cilj proizvodnja igrača.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.