open-navfaktor-logo
search
Tuchel umjesto Nagelsmanna
Bayern dobio novog trenera: Salihamidžić priznao da mu je ovo bila najteža odluka
Bayern je otpustio trenera Juliana Nagelsmanna i imenovao Thomasa Tuchela na njegovu poziciju. Odluku su donijeli izvršni direktor kluba Oliver Kahn, član Uprave za sport Hasan Salihamidžić u dogovoru s prvim čovjekom Bayerna Herbertom Hainerom.
24.03.2023. u 18:23
get url
text

S Nagelsmannom Bayern napupštaju i njegovi najblići saradnici. Ovaj 35-godišnjak u Bayern je došao u ljeto 2021, a u premijernoj sezoni osvojio je Bundesligu, a onda i njemački Superkup 2021. i 2022. godine.

- Ovo mi je je bila najteža odluka otkako sam član sportskog odbora Bayerna. Imao sam otvoren, prijateljski i odnos pun povjerenja s Julianom od prvog dana i žalim zbog rastanka. Nakon temeljite analize sportskog razvoja naše ekipe, posebno od januara te s iskustva iz drugog dijela prošle sezone odlučili smo prekinuti saradnju - rekao je Salihamidžić.

Tuchel je doskora radio u Chelseaju. S ovim klubom je podigrao pehar Lige prvaka u maju 2021. godine, zatim stigao do treofeja Superkup Evropa i Svjetskog klupskog prvenstva. Proglašen je najboljim trenerom 2021. godine. Radio je i u PSG-u, s kojim je osvajao pehare u Francuskoj, a 2020. je Parižane doveo do finala Lige prvaka, ali je izgubio upravo od Bayerna.

U Bundesligi Tuchel je radio za Mainz i Borussiju Dortmund.

Bayern trenutno zauzima drugo mjesto u Bundesligi s bodom manje od Borussije Dortmund, a u četvrtfinalu Lige prvaka Bavarci će odmjeriti snage s Manchester Cityjem.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.