open-navfaktor-logo
search
Rekonstrukcija ekipe
Bayern Salihamidžiću pripremio 200 miliona eura za pojačanja
Osim krize rezultata evidentno je i da Bayern s Nikom Kovačem, koji je ljetos stigao na klupu kluba sa Allianz Arene, ne igra fudbal na kakav su navikle pristalice Bavaraca
19.11.2018. u 14:53
get url
text

Rezultati Bayerna ove sezone daleko su od onih kakve priželjkuju navijači najvećeg njemačkog kluba. Bavarci igraju uglavnom po sistemu toplo-hladno, a poslije 11 kola Bundeslige nalaze se na petoj poziciji sa 20 osvojenih bodova, sedam manje u odnosu na prvoplasiranu Borussiju Dortmund.

Osim krize rezultata evidentno je i da Bayern s Nikom Kovačem, koji je ljetos stigao na klupu kluba sa Allianz Arene, ne igra fudbal na kakav su navikle pristalice i simpatizeri rekordera po broju šampionskih titula u Njemačkoj.

Pored svega niti atmosfera u ekipi nije najbolja. Pojedini igrači otvoreno su kritikovali hrvatskog stručnjaka. Na udaru medija osim Kovača našlo se rukovodstvo Bavarca, ali i sportski direktor Hasan Salihamidžić.

Jasno je kako je Bayernu potrebna jedna velika rekonstrukcija ekipe. Njemački mediji pišu kako su Bavarci već, navodno, spremili 200 miliona eura kako bi narednog ljeta bili konkurentni na fudbalskom tržištu i angažovali fudbalere koji će unijeti svježu krv, ali i kvalitet, u ekipu njemačkog velikana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.