open-navfaktor-logo
search
Humanost
Bazar dobre volje u Sarajevu: Kupovina za sebe i svoj dom ujedno znači i pomoć građanima u potrebi
U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu svake subote održava se humanitarni "Bazar dobre volje", a koji rado posjećuju svi građani.
20.06.2021. u 11:41
get url
text

Muhsin Spahić iz marketing odjela Udruženja Pomozi.ba naveo je da se bazar organizira vikendima, a da prihodi koji se prikupe idu za projekat "Obrok za sve".

- Ovaj projekat se realizuje svakodnevno. Obiđemo više od 600 korisnika, dostavimo obrok na kućna vrata. Prihod i od ovog bazara ide za taj projekat. Bazar se organizuje već, pet, šest godina - pojasnio je Spahić.

Apelovao je na građane da i dalje budu humani.

Među danas prisutnima u prostorijama Udruženja Pomozi.ba bila je i Rošana Kapo.

- Od osnivanja udruženja stalno sam prisutna, da li kao donator, kupac ili osoba koja poziva humanitarne brojeve. Bila sam u situaciji da je član moje porodice bio u potrebi, u požaru izgubio sve. Udruženje se srdačno odazvalo i uspjeli su renovirati uništeno - pojasnila je Kapo.

Pohvalila je Udruženje Pomozi.ba jer su transparenti i osjećajni.

Posjetioci svake subote mogu kupiti zanimljive stvari po niskim cijenama i time pomoći nekome, ali i svakodnevno donirati sve ono što im ne treba, a što se može koristiti na narednim bazarima.

U ponudi su odjeća, obuća, igračke, knjige, kućanski predmeti, proizvodi za bebe i djecu, a bude i namještaja. Cijene su izuzetno povoljne, te kupovinom nečega za sebe pomažete onima u potrebi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.