open-navfaktor-logo
search
Dugo čuvana tajna
Baždarević otkrio ekskluzivu: Trebao sam potpisati za Barcelonu
Teško je izabrati najboljeg saigrača, ali je Safet Sušić bio vrlo jak, kaže Meša
21.10.2018. u 11:50
get url
text

Mehmed Baždarević, bivši selektor Bosne i Hercegovine, dobro kotira u francuskim fudbalskim krugovima. A kako i neće. iIgrao je u nekoliko klubova u toj zemlji, bio trener isto tako, a i sad vodi Paris FC.

A to je i više nego dovoljno razloga da ga kontaktira ugledni francuski list L'Equipe. A on je njima zauzvrat dao ekskluzivu, prenosi Goal.

- Trebao sam 1991. godine potpisati za Barcelonu - otkrio je Meša, koji je u to vrijeme igrao za Sochaux gdje je i ostavio dubok trag s 308 utakmica i 20 golova.

Morao je Baždarević izdvojiti i ko je najbolji saigrač s kojim je dijelio svlačionicu u 20 godina dugoj karijeri.

- Uh, imao sam priliku igrati sa zaista puno odličnih igrača - Safetom Sušićem, Zvonimirom Bobanom, Draganom Stojkovićem, Dejanom Savičevićem... Teško je izabrati najboljeg, ali je Sušić bio vrlo jak. U Sochauxu je najbolji saigrač bio Stephane Paille - kaže Baždarević, a odabrao je i najzabavnijeg:

- Francis Peltier! On je pričao ludosti i cijelo vrijeme me nasmijavao. Tokom utakmice me znao nasmijati do suza. Odigrali smo utakmicu, a onda smo Paille i ja otišli u noćni klub. Bilo smo tamo do pet ujutro, nakon toga otišli u pekaru i kupili kroasane. Iz pekare smo otišli na jutarnji trening...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.