open-navfaktor-logo
search
Priznanja
BBI banka dobitnik priznanja "Global Islamic Business Appreciation Award"
Izbor dobitnika priznanja u osam kategorija, kao i nagrade za životno djelo proveo je žiri sastavljen od svjetskih eksperata
31.10.2018. u 13:48
get url
text

Bosna Bank International (BBI) dobitnik je priznanja "Global Islamic Business Appreciation Award" (GIBAA), nagrade koju pod pokroviteljstvom sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktouma, potpredsjednika i premijera  Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija, dodjeljuje  Global Islamic Business Excellence Center  i Odjel za ekonomski razvoj  Vlade UAE.

Nagradu je primio Abdulaziz Almheiri, predsjednik Nadzornog odbora BBI banke na svečanoj ceremoniji upriličenoj u okviru dvodnevnog Globalnog islamskog ekonomskog samite (GIES) koji se 30 i 31. oktobra održava u Dubaiju, jednom od najbrže rastućih svjetskih ekonomskih centara. Strateški partner  GIES-a je  “Thomson Reuters, vodeći svjetski pružatelj informacija prema čijoj metodologiji je vršen izbor za "Islamic Economy Award".

Izbor dobitnika priznanja u osam kategorija, kao i nagrade za životno djelo proveo je žiri sastavljen od svjetskih eksperata.  Nagrade se dodjeljuju institucijama iz cijelog svijeta za inovativne poslovne inicijative i ideje koje potiču privredni razvoj u skladu sa temeljnim načelima islamske ekonomije–odgovornosti, održivosti  i pozitivnog utjecaja na društvo.

Amer Bukvić

-Ovo je izuzetno  važan trenutak za BBI banku jer priznanje dolazi od svjetskih eksperata u ovoj oblasti. Od osnivanja BBI banke 2000. godine do danas prešli smo dug put kako bi građanima u BiH  omogućili da imaju alternativu i mogućnost da posluju u skladu s islamskim principima. Počeli smo od nule, kao prva banka koja posluje u skladu s islamskim principima u Jugoistočnoj Evropi, a danas, s ponosom mogu reći, BBI banka je jedna od najbrže rastućih banaka u BiH. Ovakve nagrade su podsticaj da nastavimo i dalje raditi na razvijanju izvrsnosti i vrhunske usluge za naše klijente. Spremni smo da nastavimo i sa podrškom privredi i dobrim projektima u BiH. Snažna privreda i jaka ekonomija najbolji su doprinos društvu u kojem poslujemo - izjavio je Amer Bukvić, povodom izbora BBI banke za jednu od osam prestižnih svjetskih nagrada GIBEC-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.