open-navfaktor-logo
search
Razlog za osmijeh
BBI podržala akciju "Jedan iftar za jedan ruksak" za povratničku djecu
U proteklih deset godina karavana zvana "Dajte im razlog za osmijeh" obišla je skoro svako povratničko mjesto širom Bosne i  Hercegovine
13.05.2019. u 15:16
get url
text

"Dajte im razlog za osmijeh", projekat je kojeg realizuje udruženje "Svitanje" koji ima za cilj podršku povratničkoj djeci. Projektom je predviđena kupovina i podjela đačkih ruksaka kompletnim priborom za djecu povratnika. U subotu, 11. maja 2019. godine, članovi i volonteri udruženja "Svitanje" organizovali su humanitarni, a Bosna Bank International (BB) uključila se u ovu akciju i donacjiom podržala ove humane aktivnosti.

-BBI banka u temeljima svoje korporativne kulture ima ugrađenu brigu za društvo u kojem posluje, a naročito smo osjetljivi na djecu. I kroz sopstvene aktivnosti, stipendiranje djece bez roditelja, najboljih učenika i studenata BBI banka podržava ovu kategoriju stanovništva. Nedavno je pokrenut i projekat podrške mladima za razvoj poduzetništva SBF Strat-up Challenge, kako bi mladima pružili mogućnost da realiziraju svoje ideje i pokrenu biznis - riječi su Amera Bukvića, predsjednika Uprave BBI banke.

U proteklih deset godina karavana zvana "Dajte im razlog za osmijeh" obišla je skoro svako povratničko mjesto širom Bosne i  Hercegovine, gdje je podijeljeno ukupno 5.050 kompletno opremljenih ruksaka. U Edukativnom centru u Novoj Kasabi opremljena je sala za tjelesni odgoj, te kabinet za hemiju. Zvornička djeca su dobijala bajramske paketiće, a djeca iz Rogatice, Srebrenice, Bratunca, Konjević Polja, Prijedora, Bosanskog Šamca i Kotor-Varoši su imali priliku da u Sarajevu provedu nezaboravne trenutke tokom zimskog raspusta, saopćeno je iz BBI banke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.