Ekonomija

BBI VIP Business Club suorganizator konferencije Pouzdanost 2018

Objavljeno: 29.11.2018. u 16:18

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije

FOTO: BBI banka

Vodeća bh. bonitetna agencija LRC BIS i Poslovne novine u saradnji sa BBI VIP Business Clubom uručili su 28. novembra na svečanoj ceremoniji u Sarajevu certifikate i Zvijezde bonitetne pouzdanosti za 80 privrednih subjekata iz BiH.

-Kao neko ko radi sa mnogim uspješnim bh. kompanijama, mogu reći da je stanje bh. ekonomije mnogo bolje nego što se to prikazuje u javnosti. Imamo mnogo pouzdanih kompanija koje su garancija pozitivne biznis klime i sa njima trebamo graditi jaku bh. ekonomiju - istakao je direktor BBI banke, Amer Bukvić.

Proglašenje bonitetno pouzdanih kompanija zasnovano isključivo na rezultatima analize pokazatelja poslovanja koji su uokvireni u međunarodno priznate standarde i kriterije.

-Pouzdanost u modernom poslovanju ima veliki značaj jer to podrazumijeva profesionalnost, stručnost, kvalitet i visoke ljudske i profesionalne vrijednosti - istakla je glavna i odgovorna urednica Poslovnih novina, Alena Ahmetspahić-Fočo, na otvaranju konferencije za dodjelu certifikata bonitetno pouzdanim kompanijama i poslovno umrežavanje "Pouzdanost 2018".

-Od 32.292 bh. kompanije, njih 4.511 (14 posto) ispunilo je kriterije bonitetno pouzdanih. To je jedan posto više nego prethodne godine, a kontinuitet bonitetne pouzdanosti u posljednje tri finansijske godine imalo je 1.720 kompanija - kazala je Ahmetspahić-Fočo.

-Naš recept pouzdanosti su zadovoljni zaposlenici. Ako imate jedan zadovoljan kolektiv onda se možete nadati motivisanim i produktivnim radnicima koji isporučuju najbolju uslugu klijentima - naveo je direktor Express Courier BiH Mirza Bavčić.

Foto: BBI banka

Direktor kompanije Hifa Oil Izudin Ahmetlić kazao je da privreda BiH ide u dobrom pravcu, ali dosta sporo i da se treba raditi na ubrzavanju procesa.

-Upoređujući period danas sa onim prije deset ili petnaest godina, mogu reći da su uslovi poslovanja u BiH mnogo bolji. Mislim da je jako važno da razvijamo firme koje se mogu boriti na tržištu i da ohrabrujemo privrednike da počnu izlaziti iz okvira BiH ne samo sa proizvodima, nego i sa kreiranjem kompanija jer je to najbolji način da zaštitimo domaće tržište - naveo je Ahmetlić.

U programu konferencije posebno su se istakla predavanja Samira Cerića, uspješnog bh. poduzetnika sa adresom u Londonu te predsjednika Košarkaškog saveza BiH Mirze Teletovića. Cerić koji trenutno aktivno radi na dolasku Formule E u naš glavni grad, govorio je o mogućnosti kreiranja tehnološkog centra u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, dok je Teletović govorio o vlastitim biznisima koje je pokrenuo nakon prestanka aktivnog igranja košarke.

U zabavnom dijelu konferencije, učesnici su se sa Mirzom Teletovićem takmičili u šutiranju slobodnih bacanja, a najuspješnijem je simbolično pripala nagrada "Zvijezda preciznosti". Spisak i rezultati bonitetno pouzdanih kompanija ove godine će prvi put biti objavljeni u specijalnoj publikaciji koju će izdati Poslovne novine krajem godine.

Izvor:   Marketing

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije