Na današnjoj konstitutivnoj sjednici crnogorskog parlamenta najavljeno je i da će lider opozicionog saveza "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić biti mandatar za novi sastav Vlade. Zastupnik Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je da opozicija neće dovesti u pitanje pobjedu na parlamentarnim izborima.

- Nas ne interesuju fotelje, nego samo budućnost Crne Gore i svih njenih građana. Tražimo i predlažemo da danas bude izabran Bećić za predsjednika Skupštine i da sa 41 poslanikom posvjedočimo da će Krivokapić biti mandatar buduće vlade“, kazao je Knežević.

Bečić je kazao da opozicija na izborima nije pobijedila da bi se dijelila i svađala. On je kazao da opoziciona pobjeda znači, kako tvrdi, okretanje novog lista i izdizanja iznad podjela.

- To je put koji garantuje sigurnu budućnost Crne Gore. Pregovori vođeni do današnjeg dana su odisali onim što je konstruktivnost i kooperativnost i doprinos da dođemo do rješenja. Kadrovska pitanja su složena i obuhvatna i treba im pristupiti sa posebnom dozom osjetljivosti - rekao je Bečić.

Skupština Crne Gore je danas verifikovala mandate zastupnicima izabranim na parlamentarnim izborima 30. avgusta. Koalicija "Odlučno - Demokratska partija socijalista - Milo Đukanović" osvojila je 30 mandata, opoziciona koalicija "Za budućnost Crne Gore" osvojila je 27 zastupničkih mjesta, koalicija "Mir je naša nacija" 10 zastupničkih mjesta, a opozicioni savez "Crno na bijelo" ima četiri zastupnika.

Bošnjačka stranka i Socijaldemokrate imat će po tri zastupnika, a Socijaldemokratska partija dva. U crnogorskom parlamentu po jednog predstavnika imat će Albanska lista "Sada je vrijeme" i koalicija "Jednoglasno". Početku sjednice tokom kojeg je intonirana državna himna nisu prisustvovali zastupnici Demokratskog fronta.