open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Bećiragić: Najvažnije je da smo još u utrci za Svjetsko prvenstvo
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, savladala je večeras u tuzlanskom Mejdanu reprezentaciju Crne Gore rezultatom 74:66.
23.02.2023. u 22:51
get url
text

- Bilo je vidljivo da je ovo utakmica dva tima koji su se spremali 2-3 dana. Bilo je očito da neki igrači nisu bili u treningu i igrali utakmice. Kao tim ostvarili smo pobjedi i još smo u utrci za Svjetsko prvenstvo. Hvala svima koji su nas podržavali - rekao je selektor Adis Bećiragić.

O igri ispod koša selektor je rekao da su visoki igrači Crne Gore su mnogo nadmoćniji i u utakmici gdje svaka greška može prelomiti i rizikovao je s istim igračima, jer oni na klupi nisu na tom nivou da se nose s tim igračima Crne Gore.

- Kapiten Miralem Halilović je imao napuknuto rebro i rekao je ako treba da umre doći će da igra. On nije trenirao 14 dana i nije mogao dati maksimum. John Roberson nije trenirao kako treba 14 dana. Kenana Kamanješ je zalijepljen za klupu i ne ulazi u klubu, kao i Lazić. Prvo poluvrijeme možda smo mogli imati 4-5 poena više i možda bi nam bilo lakše. Imali smo manju rotaciju. Neka duža pauza važnih igrača nam je odmogla - rekao je Bećiragić.

Dodao je da je svima drago da je reprezentacije poslije deset godina pobijedila u Tuzli.

O našoj sudbini sada odlučuje naša utakmica u Mađarskoj, ali i susret Crne Gore i Češke.

- Česi imaju ono što mi nemamo. Mnogo su jači pod košem. Loši su na pick and roll odbrani, Perry možda bude imao lakši posao. Crna Gora mora dobiti, niko ne dolazi da izgubi. Vjerujem da je manja šansa, jer nije sve u našim rukama, ali moramo se boriti do zadnje sekunde - naveo je Bećiragić.

Amar Gegić smatra da je najvažnije da smo ostvarili pobjedu i ostali u igri.

- Odigrali smo dobru utakimci i najvažnije je da smo pobijedili i sada se moramo pripemiti za narednu. Dali smo danas maksimum i na pobjedi moramo graditi. Poželimo sreću Crnoj Gori, ali mi se nadamo da ćemo na kraju ići na Svjetsko prvenstvo - rekao je Amar Gegić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.