open-navfaktor-logo
search
SDP u Bihaću
Bećirović: NATO-u i EU moraju biti apsolutni prioriteti nove vlasti
Imamo i plan i ljude koji će početi obnavljati državu i odnose među ljudima, poručio Nermin Nikšić
05.10.2018. u 21:20
get url
text
SDP, skup u Bihaću 5.10.208.

Na završnom predizbornom skupu Socijaldemokratske partije BiH u Bihaću prof. dr. Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH, pred velikim brojem okupljenih građana je poručio da radnička prava i privredni oporavak, te pristupanje NATO-u i EU moraju biti apsolutni prioriteti nove vlasti, saopćeno je iz SDP-a.

- Želim da poručim da dolazi vrijeme kada će naša država biti fokusirana na ostvarenje svojih strateških ciljeva. Na domaćem planu to je zaštita radnika, povećanje njihovih primanja i jačanje privatnog sektora rasterećenjem od nameta i podrškom izvozu. Na međunarodnom planu to je pristupanje NATO-u i EU i oko toga pregovora nema. Poručujem našim susjedima, koji su se posljednje četiri godine i previše 'brinuli' za stanje u Bosni i Hercegovini, da njihovom nepozvanom miješanju u unutrašnja pitanja naše države mora doći kraj. Svi koji nam žele pomoći na našem euroatlantskom putu su dobrodošli, pa i susjedi, ali moraju znati da je to naš put koji mi određujemo i vodimo, a ne prostor za tuđe uplitanje i promicanje vlastitih interesa preko leđa naših građana i naše države.

Mi ćemo svoj put do NATO-a i EU preći ili uz saradnju susjeda ili uprkos njihovim opstrukcijama. Na njima je da se opredijele ili za saradnju ili za opstrukcije. Kako god da bilo, poručujem im da ćemo mi svoj put preći uspješno - poručio je Bećirović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je poručio da SDP BiH ne treba ljudima obećavati da će početi obnavljati državu i odnose među ljudima.

- Mi to već radimo! Imamo i plan i ljude za to. Mreža SDP-a BiH se već proteže od Banja Luke, Doboja, Prijedora, Srebrenice preko Sarajeva, Bihaća, Goražda i Mostara, pa sve do Gruda i Livna. Jedino mi širom države imamo ljude svih narodnosti koji ponosno ističu da su članovi SDP-a i koji se bore za jednu, jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, jednu zemlju za sve nas - kazao je Nikšić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.