open-navfaktor-logo
search
Reagiranje
Bećirović: Notorna je laž da sam donio odluku o kupovini novih vozila, neću to učiniti ni kad stupim na dužnost
Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom, kako je naveo, potpuno netačnih i tendencioznih medijskih natpisa o nabavci novih vozila za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, saopćio je SDP.
14.11.2022. u 17:03
get url
text

- Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja. Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su "prve 'državničke' odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj". Podsjećam da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti - izjavio je Bećirović i dodao:

VEZANI TEKST - Za nove članove Predsjedništva BiH nove limuzine i namještaj

- Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata. Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom. Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Na tu odluku ni na koji način nisam mogao utjecati niti je spriječiti. Spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a samim tim i meni lično, bezočna je manipulacija i laž.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.