open-navfaktor-logo
search
Tenzije
Bećirović otvoreno podržao Nikšića, Pudarić uzvratio: "Projektovani nasljednik laže"
Drugovi i drugarice, mi sutra odlučujemo o tome da li ćemo dozvoliti da jedna interesna grupa dugoročno otme našu partiju, pretvori je u svoje privatno vlasništvo i odrekne se svega što im na tom putu smeta
25.05.2019. u 22:15
get url
text

Tenzije oko izbora novog predsjednika SDP-a se ne smiruju ni dan uoči unutarpartijskih izbora.

Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović izjavio je u intervjuu za Klix da nema nikakvih dilema za koga će glasati jer je Nermin Nikšić ubjedljivo najkvalitetniji kandidat čija je prednost "iskustvo, znanje, tolerancija, sposobnost okupljanja, hrabrost i konkretan program jačanja SDP-a“.

-Posebno cijenim što se Nikšić kampanji nije bavio drugim kandidatima već je govorio o vrlo konkretnim stvarima nudeći rješenja kako i na koji način treba dalje jačati i razvijati multietnički SDP BiH. Uprkos prizemnim i nekorektnim udarcima koje je doživio u ovoj unutarstranačkoj kampanji, Nermin Nikšić je vodio čistu, poštenu i dostojanstvenu kampanju. Pokazao je kako se trebaju okupljati članovi SDP-a i kako se vodi odgovorna politika. Nermin Nikšić nije sijao sjeme razdora među ljudima. On nije zavađao ljude u SDP-u, nije prenosio teške riječi, nije izmišljao neistine, on je mirio i povezivao ljude. Nama upravo treba to: da još bolje povežemo i ujedinimo ljude u SDP-u, a ne da ih zavađamo i dijelimo zbog bilo čijih sebičnih ambicija. Nažalost, drugi kandidati su sijali klevete, defetizam i nemir u članstvu – rekao je Bećirović pored ostalog.

Ova izjava potpredsjednika SDP-a izazvala je reakciju Svetozara Pudarića, koji će sutra stati Nikšiću na megdan. U objavi na Facebooku pudarić je negodovao zbog "niza prijesnih laži“ koje je "na jednom portalu iznio projektovani nasljednik Nermina Nikšića". Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

- Bećirović je prekršio je izbornu šutnju i direktno podržao jednog od kandidata imenom i prezimenom pa je time ukinuo ovaj važan element fer i demokratskiih izbora. Slagao je da odlučujemo hoće li SDP opstati ili postati satelit vladajućih stranaka. SDP to nikad neće biti dok god je i mene i vas - svih članova i članica. Slagao je i da je Nikšić govorio o vrlo konkretnim stvarima nudeći rješenja kako i na koji način treba dalje jačati i razvijati multietnički SDP BiH, jer ni jedne riječi Nkšićeve o svemu tome nismo ni čuli ni pročitali.

Drugovi i drugarice, mi sutra odlučujemo o tome da li ćemo dozvoliti da jedna interesna grupa dugoročno otme našu partiju, pretvori je u svoje privatno vlasništvo i odrekne se svega što im na tom putu smeta, pa i temeljnih principa na kojma ova PARTIJA postoji već 110 godna.
Izađite sutra, izaberite mene i recite dosta!!! – napisao je Pudarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.