open-navfaktor-logo
search
Pojasnio na Facebooku
Bećirović se oglasio: Bakir je 2014. pobijedio, a nije učestvovao u TV debatama
Nakon što je napustio emisiju Pressing kandidat za člana Predsjedništva BiH i potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović oglasio se na svom Facebook profilu.
21.09.2022. u 22:09
get url
text

 

VEZANI TEKST - Bećirović napustio emisiju Pressing na N1, ali je stigao poniziti Hadžikadića

- Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u junu uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ. Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije učestvovao u televizijskim debatama. Ne želim ponavljati grešku opozicionih kandidata iz prethodnih kampanja i igrati na pomoćnom terenu. Zbog nedolaska Bakira napustio sam studio N1 televizije. Zna se da sve ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem i gospodina Hadžikadića. Bakir je opet procijenio da ne treba doći. Čekamo Bakira Izetbegovića – napisao je Bećirović.

Podsjetio je da je Džaferović jdobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri procenta.

- Hadžikadić je 2018. dobio deset procenata. Ja se sada nadam da pet ili šest procenata Hadžikadića neće odlučiti izbore 2022. godine. Nepojavljivanje Bakira Izetbegovića na N1 televiziji - mediju koji je prepoznat kao nepristrasan i neutralan, a koji zbog toga trpi strašne posljedice zbog odluka kadrova SDA - dovoljno govori o hrabrosti kandidata SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Za razliku od njega, ja se ne libim pojaviti, sjesti za stol i zauzeti jasan stav o pitanjima koja se tiču interesa naše zemlje – napisao je potpredsjednik SDP-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.