open-navfaktor-logo
search
I to se dešava...
Bećirović uradio ekskluzivni intervju sam sa sobom pa poslao Čampari da objavi?
Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, dao je intervju za Pressmedia. To je web stranica koju, kako se spekuliralo u javnosti, uređuju članovi kabineta Aljoše Čampare (NiP), ministra unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i dopredsjedavajućeg Doma naroda FBiH. Bolje upućeni tvrde da sadržaj za objavu bira Čampara lično. Impressuma nema, pa se može samo nagađati. 
05.08.2022. u 13:09
get url
text

VEZANI TEKST - Čamparu odao link: Spekulacije indirektno potvrđene, ovo je portal iza kojeg stoji ministar?

Uglavnom, to da je Bećirović dao neki intervju i ne bi samo po sebi bilo zanimljivo, da je navedeno ko je uopće vodio intervju, razgovarao, sa Bećirovićem.

U tom tekstu se navodi da je "Bećirović govorio eksluzivno za portal PRESS".

Dosad je nezabilježena novinarska praksa da se autor, novinar, ne potpiše na ekskluzivu. Na osnovu svega postavlja se pitanja je li Bećirović intervju uradio sam sa sobom, pa ga poslao Čampari na objavu? 

Kako god bilo, od šest pitanja koja je Bećirović, recimo postavio sam sebi pošto imena autora nema, tri su o Bakiru Izetbegoviću, predsjedniku SDA. Time Bećirović nastavlja biti opsjednut Izetbegovićem kojem svakodnevno posveti bar jedno saopćenje ili izjavu. 

Zanimljiv je i naslov intervjua, kojeg je možda odabrao sam Bećirović ili možebitni urednik Čampara:

- Bakir pred izbore "prebrojava" ljude, a poslije "prebrojava" fotelje sa SNSD-om i HDZ-om. 

Ako se iko razumije u fotelje zarad kojih se trguje i prebrojava sa SNSD-om i HDZ-om, to je upravo Bećirović. Naime, u jednoj je ostao sjediti zahvaljujući trgovini sa SNSD-om, a cijena je bila Zakon o prebivalištu. Platili su je uglavnom povratnici u RS. 

Zašto su tada Denis Bećirović kao predsjedavajući Zastupničkog doma i Zlatko Lagumdžija kao ministar vanjskih poslova ostali u svojim foteljama te obnašali vlast sa SNSD-om, HDZ-om i SBB-om, najbolje je objasnio Milorad Živković, tadašnji šef Kluba SNSD-a u ovom domu. SDA je tada smijenjena iz vlasti na državnom nivou, a odnos sa SDP-om Živković je objasnio ovako:

- Mislim da su se i stranke iz Republike Srpske malo opametile. I pokušavaju da razgovaraju na partnerskim odnosima i preko interesa. Onaj ko da bolju ponudu je naš partner, u zaštiti nacionalnih interesa i zaštiti ekonomskih interesa Republike Srpske. Nema ljutnje, niti političkog vraćanja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.