Golman Trešnjica

Begović o nepozivanju u reprezentaciju: Selektor ima svoje razloge

Objavljeno: 04.09.2018. u 11:02

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki za ovu reprezentativnu akciju nije uputio poziv Asmiru Begoviću, prvom golmanu naše selekcije prije nego što je Prosinečki stupio na selektorsku dužnost

Asmir Begović bi danas trebao obaviti sastanak sa selektorom Prosinečki

FOTO: PREMIERLEAGUE.COM

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela sa pripremama za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki za ovu reprezentativnu akciju nije uputio poziv Asmiru Begoviću, prvom golmanu naše selekcije prije nego što je Prosinečki stupio na selektorsku dužnost.

Ipak, popularni Žuti jučer je u obraćanju novinarima najavio da će danas obaviti razgovor s čuvarem mreže engleskog Bournemoutha.

Begović je za engleske medije govorio o nepozivanju u reprezentaciju BiH za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije.

- Ovoga puta nisam uvršten u tim - rekao je Begović za Daily Echo, te dodao:

- Nastavit ću naporno raditi i vidjeti šta će se desiti, nadam se da ću dobiti poziv za sljedeće utakmice. Volio bih nastaviti braniti dok se osjećam dobro, ali to su odluke selektora i jednostavno to tako ide.

Begović je kazao kako selektor Prosinečki ima svoje razloge zbog kojih ga nije uvrstio na spisak.

- Tu sam već devet ili deset godina. Selektor ima svoje razloge za ono što želi da uradi i tako to ide u fudbalu. Nastavit ću se truditi, braniti za moj klub i vidjeti šta dalje - poručio je Begović koji je na golu Zmajeva stajao 61 put.

Begović će danas osim razgovora sa selektorom prisustvovati i otvaranju specijalizovane škole za talentovane golmane "Akademija Asim Begović " na fudbalskim terenima na Zetri.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije