open-navfaktor-logo
search
Golman Trešnjica
Begović o nepozivanju u reprezentaciju: Selektor ima svoje razloge
Selektor Zmajeva Robert Prosinečki za ovu reprezentativnu akciju nije uputio poziv Asmiru Begoviću, prvom golmanu naše selekcije prije nego što je Prosinečki stupio na selektorsku dužnost
04.09.2018. u 11:02
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela sa pripremama za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Selektor Zmajeva Robert Prosinečki za ovu reprezentativnu akciju nije uputio poziv Asmiru Begoviću, prvom golmanu naše selekcije prije nego što je Prosinečki stupio na selektorsku dužnost.

Ipak, popularni Žuti jučer je u obraćanju novinarima najavio da će danas obaviti razgovor s čuvarem mreže engleskog Bournemoutha.

Begović je za engleske medije govorio o nepozivanju u reprezentaciju BiH za utakmice Lige nacija protiv Sjeverne Irske i Austrije.

- Ovoga puta nisam uvršten u tim - rekao je Begović za Daily Echo, te dodao:

- Nastavit ću naporno raditi i vidjeti šta će se desiti, nadam se da ću dobiti poziv za sljedeće utakmice. Volio bih nastaviti braniti dok se osjećam dobro, ali to su odluke selektora i jednostavno to tako ide.

Begović je kazao kako selektor Prosinečki ima svoje razloge zbog kojih ga nije uvrstio na spisak.

- Tu sam već devet ili deset godina. Selektor ima svoje razloge za ono što želi da uradi i tako to ide u fudbalu. Nastavit ću se truditi, braniti za moj klub i vidjeti šta dalje - poručio je Begović koji je na golu Zmajeva stajao 61 put.

Begović će danas osim razgovora sa selektorom prisustvovati i otvaranju specijalizovane škole za talentovane golmane "Akademija Asim Begović " na fudbalskim terenima na Zetri.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.