open-navfaktor-logo
search
UFC
Bektić se osvrnuo na "mračno razdoblje" i najavio pobjedu: Činilo se kao da sve ide nizbrdo...
Mirsad Bektić (13-2) prvu borbu u 2020. odradit će ovog vikenda na UFC 247 priredbi.
05.02.2020. u 10:47
get url
text

On i njegov protivnik Dan Ige (12-2) naći će se na glavnom programu eventa kojeg u Toyota Centru u Hostonu predvodi meč Jona Jonesa i Dominicka Reyesa.

Bh. udaraču iz Srebrenice s američkom adresom ovo će biti prilika za povratak na pobjedničke staze s kojih ga je privremeno izgurao Josh Emmett, piše Fightsite. Zbog povrede je još u 2018. morao otkazati borbu s Renatom Moicanom, a nakon nešto više od godinu izbivanja vratio u Octagon i doživio poraz od Emmetta koji je u Sacramentu prekinuo njegov niz od dvije pobjede.

- Vidim puno toga kad se osvrnem na svoju posljednju borbu. Ne želim reći da mi je čitav život bio jadan, ali bilo je to teško razdoblje za mene. Iza mene je bila povreda, ona otkazana borba s Mocianom... Činilo se kao da sve ide nizbrdo. Posebno nakon otkazivanja borbe s Moicanom. Operisao sam nožni prst, vratio se treninzima... Neću vam lagati, bilo je to vrlo mračno vrijeme za mene. Nisam bio iznenađen što sam izgubio. Osjećao sam se sjajno na dan borbe, ali nisam bio iznenađen. Tako bih to mogao najbolje opisati - prepričava Bektić.

Otkrio je i da se mogao u akciju vratiti ranije, ali je htio meč u Sjevernoj Americi te je sada dio velike UFC 247 priredbe na kojoj ćemo gledati dvije borbe za naslov (Jones vs Reyes i Shevchenko vs Chookagian).

Dan Ige je također 28-godišnjak iza kojeg je 12 profesionalnih pobjeda i svega dva poraza, od čega jedan jednoglasnom, a jedan podijeljenom odlukom sudaca. Borac nadimka Dynamite stiže s Havaja, a iza njega su trenutno četiri uzastopne pobjede od kojih posljednja stiže iz juna prošle godine kada je svladao Kevina Aguilara. Uprkos dobroj formi svog rivala, Bektić je uvjeren da će postati prvi borac koji će mu nanijeti poraz prekidom.

- Očekujem pobjedu. Kod njega vidim puno slabosti i znam da sam bolji u svim segmentima. Neće biti lako, ali vidim se kao pobjednika i to prekidom. Bilo bi ga slatko završiti - zaključuje Bektić uz nadu da će ga zdravlje poslužiti te mu u 2020. omogućiti da bude još aktivniji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.