open-navfaktor-logo
search
Mlada kantautorica
Belma Sakić, nova nada bh. muzičke scene
Belma Sakić danas proslavlja maturu te kraj srednjoškolskog obrazovanja
18.05.2019. u 18:03
get url
text

Mlada grupa “Filmark” iz Tuzle okuplja veliki broj mladih i talentovanih ljudi dokaz, među kojima je i Belma Sakić, mlada talentovana muzičarka i kantautorica iz Tuzle.

Belma se muzikom počela baviti od desete godine, tačnije od petog razreda osnovne škole kada je njen profesor prepoznao talenat koji ona ima.

- U mojoj porodici otac ima stvarno prelijep glas, međutim on se ne bavi pjevanjem, pa sam talenat vjerovatno naslijedila od njega – kazala nam je Belma.

Filmark produkcija, čiji je Belma član od samog početka, nedavno je realizovala i jedan projekat, riječ je o pjesmi “Oči boje kestena” čiji je tekst upravo napisala ova mlada kantautorica, dok je pjesmu otpjevala Belma Huseinefendić, koja je također član Filmark produkcije.

- Inspiraciju pronalazim svuda, za nju ne moramo samo vezati neke muško-ženske odnose, to može biti i ljubav prema prirodi ili pak domovini – istakla je Belma.

Međutim, da li je inspiraciju za pjesmu “Oči boje kestena” Belma pronašla u prirodi ili ipak u nekim očima boje kestena, to nam za sada nije željela otkriti.

Ona je nedavno izdala i svoj prvi singl, koji je, kako nam je kazala, plod njenog višemjesečnog rada.

- Pjesma nosi naziv "Moj princ" i moram priznati da je objeručke prihvaćena od publike, što me posebno čini sretnom – kazala je Sakić.

Belma nam je također kazala da je u pripremi još mnogo novih stvari te da će javnost o svemu biti blagovremeno obaviještena.

- Cilj mi je bio da prvo završim srednju školu, a za sve ostalo, vrijeme je pred nama – istakla je Sakić.

Belma Sakić danas proslavlja maturu te kraj srednjoškolskog obrazovanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.