open-navfaktor-logo
search
Online od 14. augusta
Belma Salkunić voditeljica otvaranja 26. Sarajevo Film Festivala
Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak, 14. augusta, svjetskom premijerom filma "Koncentriši se, baba" Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.
12.08.2020. u 18:20
get url
text

Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, bit će bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića, "Glas". Publika ga ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.

Sarajevo Film Festival s velikim zadovoljstvom ulogu domaćina otvaranja svake godine prepušta uspješnim bosanskohercegovačkim filmskim umjetnicima mlađe generacije, sa željom da otkriva, podržava i promoviše regionalne mlade filmske snage.

Belma Salkunić rođena je 1988. Na Akademiji scenskih umjetnosti (odsjek Gluma) diplomirala je 2012. Trenutno je članica ansambla Narodnog pozorišta u Sarajevu. Debitovala je na filmu "Dobro uštimani mrtvaci" Benjamina Filipovića, a potom je uloge ostvarila u filmovima: "Sarajevski Romeo i Julija", "Dvaput rođen", "Glas", "Sve o ljubavi, knjigama i psima", te serijama: "Crna hronika", "Lud, zbunjen, normalan", a nedavno je završila snimanje srbijanske serije "Žigosani u reketu".

U prethodnim izdanjima Sarajevo Film Festivala uloga domaćina svečane ceremonije otvaranja bila je povjerena glumicama Amili Terzimehić, Zani Marjanović, Vanesi Glođo, Aleni Džebo i Mariji Pikić, te glumcima Albanu Ukaju, Erminu Bravi, Borisu Leru, Adnanu Haskoviću, Feđi Štukan i Igoru Skvarici.

Sarajevo Film Festival održava se online od 14. do 21. augusta putem platforme ondemand.sff.ba na kojoj je moguće kupiti karte, najavili su organizatori.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.