Benedi Đukanović predat je u nadležnost MUP-a RS-a , nakon što se sinoć predao policiji Kantona Sarajevo, nešto prije 22 sata.

Nakon predaje, Đukanović je negirao bilo kakvo učešće u ubistvu Slaviše Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i vozača Gorana Ilića, objavio je na svom blogu banjalučki novinar Slobodan Vasković, pozivajući se na svoje izvore.

Đukanović je, kako tvrde Vaskovićevi izvori, rekao "da mu je sve namješteno" i da je "potpuno nevin".

Još je kazao da se predao policiji Kantona Sarajevo, jer njima vjeruje.

Đukanović se predao na Ilidži, policiji Kantona Sarajevo.

U bjekstvu je bio od 22. aprila ove godine, kada su u klasičnoj "sačekuši" ubijeni Slaviša Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, a teško ranjen Krunićev vozač Goran Ilić. Napad se odigrao u selu Glamočani, nadomak Banje Luke.

Tom prilikom ubijen je i Željko Kovačević, saučesnik u ubistvu Krunića.

Đukanović je pokušao vući Kovačevića, koji je pogođen u butnu arteriju (iskrvario je od te rane), a kada je vidio da ga ne može izvući, ostavio ga je, ali je uzeo i njegovu i svoju pušku koje je odbacio na udaljenosti od oko jednog kilometra od mjesta napada na Krunića i pratnju.

Predaja Đukanovića mogla bi biti ključna za potpuno rasvjetljavanje ubistva Krunića - Đukanović bi mogao znati ko je naručilac Ubistva Krunića!

Đukanovića je saobraćajna patrola MUP-a RS-a zaustavila 23. aprrila oko 2 sata  ujutro kod Dervente, ali su ga, nakon kontrole, pustili, jer, kako je navedeno iz MUP-a RS-a "tada nije bio osumnjičen".

Nakon toga kamere za nadzor snimile su Đukanovića, odnosno njegovo vozilo "golf 7", na putu prema Žepču, poslije čega mu se izgubio svaki trag.

Iste noći, 23. aprila, uhapšen je Emilio Baldo koji je osumnjičen zajedno sa Đukanovićem i Kovačevićem da je učestvovao u likvidaciji Krunića.

Baldo je u pritvoru, kao i Rodoljub Gajiić, radnik Krunićeve firme "Sector security", koji je prodavao Kovačeviću informacije o Krunićevom kretanju, broju njegovih pratilaca, kao i njihovom naoružanju.

Gajić je uhapšen 11. maja ove godine.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage Kovačević je ubio Pavlovića i teško ranio Ilića, koji su sjedili na mjestu suvozača i vozača, a Đukanović je ubio Krunića, koji je sjedio na zadnjem sjedištu automobila u trenutku napada.

Ubice su vozilo napali sa desne strane, da bi Kovačević napao na prednji dio automobila, dok je Đukanović napao zadnji dio vozila.

Baldo je dojavio kada je Krunić iz jednog ugostiteljskog objekta u Glamočanima krenuo ka svojoj kući u tom naselju.

Ubistvo se desilo oko 22 sata i 30 minuta, 22. aprila ove godine.