open-navfaktor-logo
search
Ubistvo Krunića
Benedi Đukanović se predao policiji na Ilidži
Za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u ubistvu banjalučkog preduzetnika Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlović i ranjavanje Gorana Ilića, ranije je raspisana međunarodna potjernica
12.06.2019. u 22:51
get url
text

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo Slaviše Krunića, poznatog biznismena, predao se večeras policiji u Sarajevu, potvrđeno je za Faktor u MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, Đukanović se večeras oko 22 sata sam prijavio u Policijsku stanicu Ilidža, te da će u narednim satima biti predat PU Istočno Sarajevo.

Za Benedijem Đukanovićem, osumnjičenim za učešće u ubistvu banjalučkog preduzetnika Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlović i ranjavanje Gorana Ilića, ranije je raspisana međunarodna potjernica.

Potjernicu je rapisao Interpol u Sarajevu na zahtjev Okružnog suda Banja Luka.

Posljednji put je viđen u noći nakon ubistva, 23. aprila ove godine, na području koje pokriva PU Doboj, kada ga je legitimisala policija, ali nije priveden jer u tom trenutku nije bio osumnjičen za ubistvo. Utvrđeno je da je koristio bijeli "golf 7" koji još nije pronađen.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović ubijeni su u sačekuši 22. aprila u selu Glamočani, nadomak Banje Luke oko 22.30 sati. Tom prilikom teško je ranjen Goran Ilić, Krunićev vozač, a u razmjeni vatre ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević.

Zbog ovog zločina za sada su u pritvoru Emilio Baldo i Rodoljub Gajić, bivši radnik Krunićeve zaštitarske agencije "Sector security", koji je bio angažovan na obezbjeđenju
Krunićeve porodice.

Gajić je, smo ranije pisali, tokom ispitivanja u tužilaštvu, priznao da je odavao informacije o Krunićevom kretanju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.