open-navfaktor-logo
search
Reprezentativac Slovenije
Benjamin Šeško potpisao petogodišnji ugovor sa RB Leipzigom
Benjamin Šeško potpisao je petogodišnji ugovor sa RB Leipzigom.
09.08.2022. u 12:22
get url
text

Ove sezone će nastaviti da igra na posudbi za RB Salzburg, a 1. jula prelazi u Leipzig, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

Epilog je to vruće priče ovog ljeta koja Šeška svrstava u vrh najskupljih transfera među slovenačkim fudbalerima, javlja Anadolu Agency (AA).

Mediji su već jučer objavili da će Šeško narednog ljeta preći u Leipizig, a odšteta je navodno 24 miliona eura. Ako je to istina, Šeško je oborio rekord Kevina Kampla, za kojeg je Leipzig prije pet godina platio Bayeru iz Leverkuzena 20 miliona eura. Ujedno je i jedan od najskupljih igrača po transferima između povezanih klubova Salzburga i Leipziga a rekorder je Naby Keita (29,75 miliona eura).

- Posljednjih sedmica čuo sam i čitao mnogo o sebi. Ali, većina toga nije imala mnogo veze sa stvarnošću. Da bih stao na kraj nagađanjima i da bih se mogao fokusirati na svoj rad u Salzburgu, za to je važan sljedeći korak u mojoj karijeri. Želim što više jasnoće kako će se karijera dalje odvijati. Ništa se nije promijenilo za mene lično, i dalje ću dati sve od sebe za RB Salzburg i imamo mnogo ciljeva u predstojećoj sezoni - rekao je Slovenac.

Šeško je 2019. godine prešao u Salzburg iz Domžala za 2,5 miliona eura i u početku je igrao za Liefering, gdje je vrlo brzo impresionirao, a prošle sezone je za prvi tim Salzburga postigao 11 golova i upisao sedam asistencija u 37 utakmica.

Šeško je svojom visinom od 195 centimetara i brzinom podsjeća na već etabliranog Norvežanina Erlinga Halanda, bivšeg igrača Salzburga, koji je iz ovog kluba otišao u Borusiju Dortmund za 20 miliona eura, a ovog ljeta u Manchester City.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.