Četvrtak, 18.08.2022.
FOTO: Damir Hodžić

Bentbaša Cliff Driving: Spektakl skakača na kultnom sarajevskom izletištu

Prvi Sarajevo outdoor festival, koji će do 18. avgusta ponuditi brojne sadržaje – sportskog, edukativnog i zabavnog karaktera, otvorio je danas atrakitvni sporto-turistički događaj "Bentbaša Cliff Diving".

Opjevana u mnogim pjesmama, kultna sarajevska Bentbaša, ponovo je bila mjesto na kojem su najuspješniji skakači iz Bosne i Heregovine i regiona odmjerili svoje umijeće u izvedbi skokova.

Dino Bajrić, organizator takmičenja, ispred Udruženja "SporTur" iz Sarajeva, istakao je prije početka skokova da ove godine imaju ukupno 12 učesnika.

- Ljekarski pregled je prošlo ukupno njih 12, od 16 poziva koje smo poslali. Ovi ostali ili nisu bili spremni ili nisu zadovoljili ljekarski pregled. Nama je važno je da je svaki takmičar fizički spreman za skokove - rekao je Bajrić.

Ove godine učestvuju skakači iz nekoliko gradova Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

- Očekujemo sigurne i lijepe skokove i da sve prođe kako treba - kazao je Bajrić.

Mustafa Šarić iz Zenice osvojio je prvo mjesto u skokovima u vodu "Bentbaša Cliff Diving",  drugo mjesto pripalo je Evaldu Krniću, a treće Radetu Šćepanoviću. Obojica su iz Crne Gore.

Inače, Sarajevo outdoor festival ponudit će i slijedeće događaje: Skakavac Trail, Skakavac climb, Sarajevo Open Air, Hiking-Trekking & Via Ferrata po sarajevskim planinama, Sajam sporta na Skenderiji, BjelaDH 2022 i Enjoy outdoor Sarajevo, ali i mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja.

Po završetku skokova, na istoj lokaciji pod otvorenim nebom slijedi After party u saradnji s "Sarajevo Matinee" & "Sound Beyond" sve do 23 sati.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh