Popričajmo slatko

Beograd: U Institutu Yunus Emre predstavljeni slatkiši turske kuhinje

Objavljeno: 26.06.2019. u 20:27

Posjetioci u Beogradu, mogli su čuti i više detalja o tome kako se baklava pravi, a potom su imali priliku i da baklavu probaju i uživaju u ovoj poslastici

 Na aktivnosti "Zasladimo se i popričajmo slatko" posetioci su mogli čuti više detalja o tome kako se najpoznatija turska poslastica - baklava pravi, a potom i da probaju ovaj turski slatkiš
 
Na junskoj aktivnosti Instituta "Yunus Emre", održanoj večeras u Beogradu, bilo je riječi o mjestu koje slatkiši imaju u turskoj kulturi, a posebno o specifičnostima izrade najpoznatije poslastice - baklave.

Institut "Yunus Emre" u Beogradu svakog mjeseca organizuje aktivnost 3T Trio na kojoj se kroz različite teme govori o turskoj kulturi, kuhinji i umjetnosti, a ovog mjeseca na red je došla aktivnost pod imenom "Zasladimo se i popričajmo slatko".

Foto: Anadolija

Na početku, posjetioci su imali priliku da saznaju više o raznim specijalitetima turske kuhinje, a bilo je riječi i o poznatom gastronomskom gradu Gaziantepu.

Gaziantep je 2015. godine pristupio UNESCO-voj mreži kreativnih gradova, a 2017. godine proglašen je gastronomskim gradom s više od 300 patentiranih jela.

Posjetioci večerašnjeg događaja u Beogradu, mogli su čuti i više detalja o tome kako se baklava pravi, a potom su imali priliku i da baklavu probaju i uživaju u ovoj poslastici.

Izvor:   Anadolija

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije