Okružni sud

Beograđanin optužen da je iz Adventističke crkve u Banjoj Luci ukrao oko 93.000 KM

Objavljeno: 06.11.2018. u 13:26 Autor: B.S.

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nikole Nešića (30) iz Beograda, koji se tereti da je u periodu od 22. jula do 2. avgusta 2018. godine, počinio više teških krađa u vaspitno-obrazovnim ustanovama, poslovnim i vjerskim objektima na području Banje Luke

Nešić je na području Banja Luke počinio više krađa

Najveći plijen, precizno 92.960 maraka, ukrao je iz objekta Hrišćanske adventističke crkve.

U optužnici se navodi da je Nešić došao do prozora crkve, koji je nasilno otvorio, a zatim obio vrata stana blagajnika crkve R.V.

- Iz plakara je uzeo jedan ključ od sefa, nakon čega se popeo na sprat crkve, gdje je provalio ulazna vrata od kancelarije, odakle je sa police uzeo drugi ključ sefa i pomoću navedena dva ključa otvorio kasu. Zatim je pomoću trećeg ključa kojeg je pronašao u ladici stola, otvorio odjeljak u sefu u kojem se nalazio dio novca koji je Hrišćanskoj adventističkoj crkvi dao na korištenje dr. M. M. Novac je bio u raznim apoenima i valutama i to 41.300 USA dolara, zatim 2.800 eura, 7.730 švajcarskih franaka, 2.600 australijskih dolara i 1.349 KM. Na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 92.960 KM – stoji u optužnici.

Osim ove krađe, Nešić je optužen i za krađu oko 2.000 KM iz objekta "N.P." u Banjoj Luci, zatim oko 1.000 KM iz banjalučke Ekonomske škole i drugo.

 

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije