open-navfaktor-logo
search
Poseban režim
Beogradski rivali upalili motore
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana počeli su danas sa treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa, a uz poštovanje zaštitnih mjera koje su propisane.
04.05.2020. u 13:33
get url
text

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kazao je da bi sezona trebalo da se nastavi "u bilo kojoj formi" i istakao da su spremni na bilo koji zahtjev.

Stanković je sa svojim stručnim štabom osmislio plan i program rada po grupama, a u skladu sa Instrukcijama za trenažni proces na otvorenom koje je dostavilo Ministarstvo omladine i sporta Srbije.

- Bitno je da smo se ponovo okupili, da mašinerija kreće polako da radi. Ovo je znak da polako pobjeđujemo koronavirus. Poštujemo ono što su nam preporučili, koncentrisani smo u toku rada na sve mjere - rekao je Stanković.

Današnji trening se odvijao u četiri odvojene grupe.

Fudbaleri Partizana također su počeli danas da treniraju u Sportskom centru Teleoptik.

- Mislim da su svi sretni što smo počeli da radimo. Ovaj period od mjesec i po sigurno da nije bio prijatan za ljude koji se bave profesionalno sportom, biti zatvoren u kući, bez treninga, nije lako. Dobro je, zadovoljni smo svi što počinjemo - rekao je trener Savo Milošević.

{$galerijaFotografija}

Fudbaleri Partizana trenirat će u grupama i, kako je istakao Milošević, neće biti bilo kakve kontakt igre.

- Imamo više terena pa ćemo ih odvojiti dvije ili tri grupe da bismo zadovoljili i taj uvjet. Momci su uvijek bili disciplinovali i bit će i kada je u pitanju ovaj poseban režim rada - zaključio je trener Partizana.

20200504_2_42238782_54520705.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.