open-navfaktor-logo
search
Pogoršano stanje
Berlusconi hospitalizovan u Monaku nakon problema sa srcem
Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi hospitalizovan je u Monaku nakon problema sa srcem dok je bio u svojoj francuskoj rezidenciji, rekao je u četvrtak njegov lični ljekar.
14.01.2021. u 18:15
get url
text

- Naručio sam hospitalizaciju u Monaku, jer nisam smatrao da je pametno prebaciti ga natrag u Italiju - rekao je Berlusconijev ljekar Alberto Zangrillo italijanskoj novinskoj agenciji ANSA, precizirajući da je njegov pacijent imao "aritmijski srčani problem".

Berlusconi je boravio u južnoj Francuskoj, u blizini Nice, gdje je proveo dio vremena zbog zaključavanja zbog pandemije koronavirusa prošle godine. Zangrillo je rekao da je hitno otputovao tamo u ponedjeljak zbog "pogoršanja" Berlusconijevog stanja.

Ranije u četvrtak, izvori u njegovoj stranci "Forza Italia" rekli su ANSA-i da je Berlusconi prolazio redovne preglede u Monaku i da bi se trebao vratiti kući "za nekoliko dana". Trostruki premijer i medijski mogul (84), koji je operiran 2016. godine radi zamjene aortne valvule, bio je hospitalizovan u Milanu zbog koronavirusa u septembru.

Kad je napustio bolnicu, rekao je da mu je to "najopasnije i zastrašujuće iskustvo" u životu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.