Bernardić: Neće biti velike koalicije HDZ-a i SDP-a

Objavljeno: 19.05.17 u 14:42

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je, tokom posjete Zaprešiću u okviru kampanje za lokalne izbore, rekao kako neće biti "velike koalicije", ali da je spreman na razgovor.

Bernardić: Nakon lokalnih izbora ništa neće biti isto
Bernardić: Nakon lokalnih izbora ništa neće biti isto

Bernardić je na novinarsko pitanje o mogućoj velikoj koaliciji HDZ-a i SDP-a, o čemu je jučer govorio predsjednik Mosta Božo Petrov, rekao kako "nema koalicije s onima koji napadaju novinare i manjine i koji štite sukob interesa, ali to ne znači da u Hrvatskoj ne smije biti dijaloga, jer dijaloga mora biti", javila je Hina.

Na pitanje šta očekuje u nedjelju na lokalnim izborima, Bernardić je odgovorio kako očekuje da građani izađu na izbore te da su vladajući pokazali da nemaju ni znanja ni kadrova da upravljaju Hrvatskom.

- Njihov silazak na nacionalnom nivou počinje silaskom s vlasti na lokalnom nivou - kazao je Bernardić.

On je dodao kako SDP očekuje dobre rezultate i promjenu smjera.

- Vidjet ćete u nedjelju da će se promijeniti slika Hrvatske kada su u pitanju gradovi i općine. Očekujem da u nedjelju građani izaberu promjenu smjera Hrvatske - nada se lider SDP-a.

Upitan bi li loš rezultat vladajućih značio i prijevremene izbore, odgovorio je kako je svakako vrijeme za prijevremene izbore.