open-navfaktor-logo
search
Potvrdili ljekari
Bernie Sanders doživio infrakt
Sanders se bori za nominaciju unutar vlastite stranke kako bi postao demokratski kandidat koji će se 2020. suočiti s Trumpom u kampanji za predsjedničke izbore
05.10.2019. u 10:14
get url
text

 Američki demokratski kandidat Bernie Sanders pretrpio je srčani udar ranije ove sedmice, saopćili su njegovi ljekari u petak i tako objasnili njegovo zdravstveno stanje preciznije nego što je ranije bilo objavljeno. Sanders je u petak pušten iz bolnice.

Senator (78) naglo je otkazao sve planirane nastupe u kampanji u utorak, pošto je počeo da osjeća bol u grudima. Prebačen je u bolnicu gdje mu je operisana blokirana srčana arterija i ugrađena dva stenta. U roku od nekoliko sati, Sandersov izborni štab saopćio je da senator iz Vermonta razgovara sa njima i da je dobro raspoložen, a u četvrtak njegova supruga saopćila je da će učestvovati u četvrtoj demokratskoj debati 15. oktobra, prenose agencije.

Međutim, u petak, nakon što je Sanders pušten iz bolnice, njegovi ljekari su saopćili su da je u pitanju bio infrakt. Oni prognoziraju da će se Sanders ubrzo oporaviti. Bernie Sanders je izjavio da se osjeća "odlično", saopćeno je iz demokratskog predsedničkog štaba. Sanders se bori za nominaciju unutar vlastite stranke kako bi postao demokratski kandidat koji će se 2020. suočiti s američkim republikanskim predsjednikom Donaldom Trumpom u kampanji za predsjedničke izbore.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.