open-navfaktor-logo
search
Izbori 2018.
Bešlagić: Najviši nivo patriotizma je izaći na izbore
Pokušajte zamisliti ko će nam za pet godina puniti budžete, kako ćemo isplaćivati penzije, plaćati zdravstvo i školstvo, upitao je Bešlagić
17.09.2018. u 10:41
get url
text

Katastrofalno političko stanje u našoj državi dovelo je građane na rub onoga što se može nazvati kompletno nezadovoljstvo na svim nivoima, u dva entiteta, 10 kantona, distriktu, šesnaest gradova,  143 općine i još nebrojeno mjesnih zajednica, saopćio je član Naše stranke Selim Bešlagić.

Njegovo saopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Čast izuzetcima u smislu par načelnika i jednom dijelu konstruktivnih opozicionih parlamentaraca, politikom su se već odavno počeli baviti ljudi koji tu prije svega vide svoje lične beneficije, a nikako društveni napredak.

Umjesto da se bavimo kreiranjem sistema i državničkom politikom mi se bavimo sobom, a država se dezintegrirala u tolikoj mjeri da je u ovom trenutku teže naći stvari koje nas ujedinjuju naspram onih koje nas dijele, a takvih nije mnogo.

Ono što nas najviše ujedinjuje jeste kompletno nezadovoljstvo koje se manifestuje u najporaznijoj činjenici, a to je, da je samo ove godine do devetog mjeseca BiH napustilo 18.000 ljudi, najviše mladih. Zastanite i samo pokušajte zamisliti taj broj. Pokušajte zamisliti ko će nam za 5 godina puniti budžete, kako ćemo isplaćivati penzije, plaćati zdravstvo i školstvo?

Kada shvatimo da smo kompletno nezadovoljni, onda nije za nerazumjeti da otprilike pola države ne izađe na izbore kako bi izvršilo  taj najviši patriotski čin, čin glasanja. U ovom trenutku, otprilike 25% građana ove države je glasalo za one koji obnašaju sadašnju vlast, što govori da je čak 75% građana nezadovoljno, a to nezadovoljstvo iskazuju apstinencijom ili glasanjem za jednu od opozicionih partija.

Mi, Bosanci i Hercegovci smo mnogo čudni, dičimo se tim patriotizmom, ljubavlju prema državi, a ne radimo ono za što smo se izborili u najtežim vremenima. Ne krojimo sebi sudbinu i puštamo da nam sudbinu kroje oni koji su direktno zavisni od lokalnih moćnika, stranačkih listi za uhljebljenje i onih koji su preplašeni da će izgubiti posao ako ne glasaju.

Vrijeme je napokon da narod pokaže ono za što se digao u februaru 2014. godine. Vrijeme je da svoj bunt pokažete svojim glasom i da ovu državu povedemo naprijed. Mi svoje principe stručnosti, kompetentnosti i javnog konkursa prodati nećemo.

Pozivam vas da izađete na izbore i da glasate za Našu stranku. Idemo zajednički graditi bolji sistem, a našoj djeci vratiti vjeru u ovu državu.

Zajedno i tačka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.