open-navfaktor-logo
search
Povorka na ulici
"Besmrtni puk" u Banjoj Luci s transparentom "Jedinstvo srbskih četnika i partizana"
U koloni su pored učesnika koji su nosili fotografije svojih predaka, učesnika Drugog svjetskog rata, bili i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, delegacija Vlade RS-a, te ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov
09.05.2019. u 12:00
get url
text

Marš "Besmrtnog puka" danas je treći put organizovan u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. maja - Dana pobjede nad fašizmom.

Učesnici "Besmrtnog puka" su nakon šetnje od Trga Krajine u Banjoj Luci došli do Trga palih boraca NOR-a gdje su položeni vijenci na spomenik žrtvama fašizma.

{$galerijaFotografija}

U koloni su pored učesnika koji su nosili fotografije svojih predaka, učesnika Drugog svjetskog rata, bili i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, delegacija Vlade RS-a, te ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov.

Karakteristično je da je u koloni učestvovao i Dane Čanković, predsjednik Srbskog narodnog pokreta "Izbor je naš" koji je nosio transparent "Jedinstvo srbskih četnika i partizana, svi smo mi Srbi, volimo srbstvo, volimo slobodu", uz crvenom bojom naglašeno slovo "B" u riječi srbskih, umjesto srpskih. 

Marš "Besmrtnog puka" se održava u više od 500 gradova svijeta. Organizator obilježavanja u Banjoj Luci je Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

besmrtni puk-banja luka 9. maj 2019
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.