open-navfaktor-logo
search
Osposobljavanje
Besplatna obuka za posao zavarivača
U prošloj godini na isti način naš stručni kadar osposobio je na desetke osoba za zanimanje barmena, za rad na CNC alatnim strojevima, digitalno osposobljavanje i rad na računaru, učenje stranih jezika..., kazao je Grabovac
09.05.2019. u 13:46
get url
text

U suradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, u partnerstvu sa Srednjom strukovnom školom Silvija Strahimira Kranjčevića u Livnu, 15. maja kreće tromjesečna besplatna obuka strukovnog osposobljavanja za posao zavarivača (elektrolučno, TIG zavarivanje, MIG/MAG zavarivanje i plinsko zavarivanje).

Kantonalni zavod za upošljavanje Livno pozvao je sve zainteresirane kandidate da se jave u prostorije Zavoda kako bi se predbilježili za obuku i podigli potvrdu da su neuposleni. Po završetku obuke kandidati će dobiti certifikat koji će im pomoći prilikom upošljavanja i prilagođavanja tržištu rada, naveli su iz Zavoda.

Saša Grabovac, ravnatelj SSŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, podsjetio je kako ta škola u suradnji sa Zavodom za upošljavanje već nekoliko godina uspješno provodi obuke stručnog osposobljavanja za razna zanimanja.

- U prošloj godini na isti način naš stručni kadar osposobio je na desetke osoba za zanimanje barmena, za rad na CNC alatnim strojevima, digitalno osposobljavanje i rad na računaru, učenje stranih jezika... Uskoro slijedi novi ciklus obuke za konobara/barmena. Imamo odličnu suradnju s hotelijersko-turističkim školama i institucijama u Republici Hrvatskoj tako da naši učenici imaju mogućnosti rada kod njih u ljetnoj sezoni - kazao je Grabovac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.